Περιγραφή

«Καλώς ήλθατε στον συναρπαστικό κόσμο των καταναλωτών. Σε αυτό το βιβλίο θα εξερευνήσετε την ανθρώπινη συμπεριφορά και πώς όλοι εμείς ως καταναλωτές κάνουμε επιλογές προϊόντων που συνθέτουν το μωσαϊκό της ζωής μας. (...)»  
Καθηγητής Μιχάλης Τσίρος, Πρόεδρος του Τμήματος Μάρκετινγκ, Πανεπιστήμιο Μαϊάμι, ΗΠΑ

 
Ο Εκδοτικός Οίκος Rosili παρουσιάζει τη δεύτερη έκδοση του βιβλίου: 
«Συμπεριφορά Καταναλωτή»
των συγγραφέων Γ. Μπάλτα και Π. Παπασταθοπούλου.  
 
Η «Συμπεριφορά Καταναλωτή» αποτελεί μία έγκυρη και ολοκληρωμένη θεώρηση των θεμάτων της καταναλωτικής συμπεριφοράς, που συμβάλλει αποφασιστικά στην κατανόηση της συμπεριφοράς του καταναλωτή. Βασισμένη στη διεθνή βιβλιογραφία και την επιστημονική έρευνα, αντλεί στοιχεία από το μάρκετινγκ, την ψυχολογία και την οικονομική επιστήμη φωτίζοντας, έτσι, αυτή τη σύνθετη κι ενδιαφέρουσα πλευρά της συμπεριφοράς του ατόμου ως οικονομικού παράγοντα που αξιολοξεί, επιλέγει, αγοράζει και διαχειρίζεται προϊόντα και υπηρεσίες για ιδία χρήση.  

Η επιλογή της ύλης αποσκοπεί:
στην άρτια πραγμάτευση του θέματος
στην κάλυψη των ιδιαίτερων αναγκών των αναγνωστών που σπουδάζουν ή ασχολούνται επαγγελματικά με το μάρκετινγκ και τη διοίκηση επιχειρήσεων.

Οι συγγραφείς έχουν υιοθετήσει μια εφαρμοσμένη θεώρηση της καταναλωτικής συμπεριφοράς και τη διασύνδεσή της με την λήψη αποφάσεων, ενώ η πρακτική εφαρμογή της θεωρίας της καταναλωτικής συμπεριφοράς αναλύεται με τη χρήση παραδειγμάτων από την ελληνική και διεθνή επιχειρηματική πραγματικότητα. Άξιο αναφοράς είναι το κεφάλαιο που αφιερώνεται στην εξελικτική ψυχολογία, το οποίο είναι το πρώτο και το μοναδικό στην ελληνική βιβλιογραφία της συμπεριφοράς καταναλωτή.

ISBN                                  : 978-960-7745-30-9
Κωδικός Εύδοξος              : 32997528
Ημερομηνία Έκδοσης       : 2013
Σελίδες                              : 400
Διάσταση / Εξώφυλλο       : 21 x 29 / Σκληρό 

Διδακτικό Υλικό

undefined

Το βιβλίο συνοδεύεται από διδακτικό υποστηρικτικό υλικό σε ηλεκτρονική μορφή, ένα σημαντικό βοήθημα για την κάλυψη των διδακτικών αναγκών του καθηγητή. Το υλικό περιέχει σε διαφάνειες (powerpoint/pdf):

Ο εκδοτικός οίκος Rosili στηρίζει και διευκολύνει το πολύτιμο έργο σας παρέχοντάς σας άμεση κι εύκολη πρόσβαση στο συνοδευτικό υλικό του βιβλίου που χρησιμοποιείτε ως βασικό σύγγραμμα μέσω της νέας καινοτομικής πλατφόρμας Edutorial.
Περισσότερες πληροφορίες στο www.edutorial.gr

Περιεχόμενα

Λήψη αρχείου

Δείγμα βιβλίου

Λήψη αρχείου

Συγγραφείς

Πολίνα Παπασταθοπούλου

Η Δρ. Πoλίνα Παπασταθοπούλου είναι Επίκουρη Καθηγήτρια Μάρκετινγκ στο Τμήμα Μάρκετινγκ και Επικοινωνίας του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών. Είναι απόφοιτη του Τμήματος Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών. Αφού ολοκλήρωσε τις μεταπτυχιακές της σπουδές (M.B.A.), απέκτησε διδακτορικό στο Μάρκετινγκ (Ph.D.) από το ίδιο πανεπιστήμιο.

Τα ερευνητικά ενδιαφέροντα της Δρ. Παπασταθοπούλου επικεντρώνονται σε θέματα συμπεριφοράς καταναλωτή, προϊοντικής πολιτικής και συμπράξεων μεταξύ κερδοσκοπικών επιχειρήσεων και μη κερδοσκοπικών οργανισμών. Σε συνεργασία με συναδέλφους της, έχει συγγράψει 3 βιβλία στα ελληνικά και 1 βιβλίο στα αγγλικά (Sage Publications-London). Παράλληλα, εργασίες της έχουν δημοσιευτεί σε έγκριτα διεθνή επιστημονικά περιοδικά, όπως Journal of Product Innovation Management, Industrial Marketing Management, European Journal of Marketing, καθώς και στα πρακτικά των συνεδρίων της European Marketing Academy (E.M.A.C.), της American Marketing Association (Α.Μ.Α.) και της Academy of Marketing Science (A.M.S.). Επίσης, είναι μέλος του Editorial Board των διεθνών επιστημονικών περιοδικών Industrial Marketing Management και Journal of Marketing Management.

Επίσης, έχει διδάξει σε σεμινάρια για στελέχη διαφόρων επιχειρήσεων και οργανισμών του ιδιωτικού και δημόσιου τομέα, ενώ, έχει συμμετάσχει στην εκπόνηση ενός σημαντικού αριθμού ερευνών αγοράς και μελετών για δημόσιους οργανισμούς και ιδιωτικές εταιρείες.

Είναι μέλος της Ελληνικής Ακαδημίας Μάρκετινγκ (ΕΛ.Α.Μ.) και της European Marketing Academy (E.M.AC.), στην οποία έχει εκλεγεί Εθνική Αντιπρόσωπος της Ελλάδας για τις περιόδους 2008-2010 και 2010-2012, ενώ την τριετία 2007-2010 διετέλεσε Editor του E.M.AC. Newsletter.

 

Γεώργιος Μπάλτας

Ο Γεώργιος Μπάλτας είναι καθηγητής και πρόεδρος του τμήματος μάρκετινγκ & επικοινωνίας του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών και διδάκτωρ της σχολής
διοίκησης επιχειρήσεων του πανεπιστημίου Warwick της Αγγλίας. Το επιστημονικό έργο του περιλαμβάνει θέματα συμπεριφοράς καταναλωτή και λήψης αγοραστικών αποφάσεων, προηγμένες μεθόδους έρευνας αγοράς και ατομικής συμπεριφοράς, μοντέλα διακριτών επιλογών, εμπειρική έρευνα ζήτησης, διοίκηση μάρκας και γραμμής προϊόντων, μοντέλα αποφάσεων μάρκετινγκ, βιολογικές προσεγγίσεις σε προβλήματα μάρκετινγκ, και πειράματα προσδιορισμού ατομικών προτιμήσεων.

Έχει δημοσιεύσει εκτενώς σε διακεκριμένα επιστημονικά περιοδικά, μεταξύ των οποίων περιλαμβάνονται τα Decision Sciences, European Journal of Marketing,
European Journal of Operational Research, Industrial Marketing Management, Journal of Advertising Research, Journal of Business Research, Journal of Retailing,
Journal of Service Research, Journal of the Academy of Marketing Science, Journal of the Market Research Society και Journal of the Operational Research
Society. Το ερευνητικό έργο του έχει λάβει διεθνείς διακρίσεις, πολλές εκατοντάδες αναφορές στη διεθνή βιβλιογραφία, και έχει παρουσιασθεί σε δεκάδες καθιερωμένα συνέδρια στο εξωτερικό όπως εκείνα της Academy of Marketing Science, American Marketing Association, Academy of Marketing, European Marketing Academy και British Academy of Management. Συμμετείχε στις επιτροπές διάφορων διεθνών συνεδρίων και διετέλεσε επί σειρά ετών συντονιστής του επιστημονικού πεδίου μοντέλων & προβλέψεων (Modeling and Forecasting Track) στα ετήσια συνέδρια της Ευρωπαϊκής Ακαδημίας Μάρκετινγκ.

Είναι μέλος της συντακτικής ομάδας του περιοδικού Industrial Marketing Management και έχει συνεργασθεί ως κριτής με έγκριτα ακαδημαϊκά περιοδικά συμπεριλαμβανομένων των Decision Sciences, European Journal of Operational Research, International Journal for Research in Marketing, International Marketing Review, Journal of Business Research, Journal of Retailing, Journal of the Academy of Marketing Science, Journal of the Operational Research Society,
Journal of Service Research και Marketing Science. Συνέγραψε επίσης τέσσερα βιβλία σε θέματα μάρκετινγκ και καταναλωτικής συμπεριφοράς, τα οποία εξέδωσε
ο εκδοτικός οίκος Rosili.

Έχει διδάξει προπτυχιακά και μεταπτυχιακά μαθήματα στην Ελλάδα και το εξωτερικό, ενώ έχει ασχοληθεί με τον σχεδιασμό νέων προγραμμάτων σπουδών και την ανάπτυξη νέων μαθημάτων σε προπτυχιακό, μεταπτυχιακό και διδακτορικό επίπεδο σπουδών. Ασκεί καθήκοντα διευθυντή του προγράμματος διδακτορικών σπουδών του τμήματος μάρκετινγκ & επικοινωνίας του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών και έχει επίσης επιβλέψει μεγάλο αριθμό μεταπτυχιακών διπλωματικών εργασιών και διδακτορικών διατριβών. Πριν εκλεγεί στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών είχε εργασθεί ως λέκτορας στο Warwick Business School της Αγγλίας.

Ο καθηγητής Γ. Μπάλτας έχει φιλοξενηθεί σε Ελληνικά και ξένα μέσα μαζικής ενημέρωσης, με εκατοντάδες άρθρα, συνεντεύξεις και αναφορές. Συμμετείχε επίσης ως ομιλητής ή διοργανωτής σε μεγάλο αριθμό συνεδρίων και εκδηλώσεων στην Ελλάδα με στόχο την εξωστρέφεια και ανταγωνιστικότητα των επιχειρήσεων και την παραγωγική ανασυγκρότηση της εθνικής οικονομίας.

Κριτικές

«Ένα μοναδικό βιβλίο που προσφέρει στον αναγνώστη μία επιστημονικά τεκμηριωμένη και ταυτοχρόνως περιεκτική ανάλυση της συμπεριφοράς του καταναλωτή στην αγορά. Οι συγγραφείς ανέπτυξαν μία δυσεύρετη και πλήρη παρουσίαση της καταναλωτικής συμπεριφοράς που προάγει την κατανόηση της αγοράς και υποστηρίζει τη λήψη αποφάσεων. Δεν είναι μόνο ένα πολύτιμο εργαλείο μάθησης για τους φοιτητές αλλά είναι επίσης ένα αξιόπιστο εργαλείο εργασίας για τα στελέχη και τους επιχειρηματίες. Ιδιαίτερα χρήσιμο για την εποχή μας, όπου, ενώ οι συμπεριφορές δείχνουν να αποκλίνουν, η αλήθεια είναι ότι υπόκεινται σε συγκεκριμένους κανόνες.»
Αντώνιος Μακρής
Πρόεδρος του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Λιανικής Πωλήσεως Ελλάδας (ΣΕΛΠΕ)
«Καλώς ήλθατε στον συναρπαστικό κόσμο των καταναλωτών. Σε αυτό το βιβλίο θα εξερευνήσετε την ανθρώπινη συμπεριφορά και πώς όλοι εμείς ως καταναλωτές κάνουμε επιλογές προϊόντων που συνθέτουν το μωσαϊκό της ζωής μας. Οι συγγραφείς παρέχουν στους αναγνώστες, με έναν λειτουργικό τρόπο, τη συστηματική κατανόηση της συμπεριφοράς των καταναλωτών. Οι συγγραφείς καταδεικνύουν πως η γνώση των παραγόντων που επηρεάζουν τη συμπεριφορά του καταναλωτή μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την ανάπτυξη μίας υγιούς στρατηγικής μάρκετινγκ.»
Καθηγητής Μιχάλης Τσίρος
Πρόεδρος του Τμήματος Μάρκετινγκ, Πανεπιστήμιο του Μαϊάμι, ΗΠΑ
«Μία εξαιρετική προσπάθεια, η οποία αποτυπώνει τις πλέον σύγχρονες θεωρίες και πρακτικές της συμπεριφοράς του καταναλωτή.»
Γεώργιος Ι. Αυλωνίτης
Καθηγητής και Αν. Πρόεδρος του Συμβουλίου του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, Πρόεδρος της Ελληνικής Ακαδημίας Μάρκετινγκ

Επικοινωνία

www.rosili.gr • info@rosili.gr
Έδρα: Εθνικής Αντιστάσεως 6, 15344, Γέρακας Αττικής • Τηλ. 210 6615050
Βιβλιοπωλείο: Μαυρομιχάλη 5, 10679, Αθήνα • Τηλ. 210 3387288 ΝΕΟ